Helsinkiconference.net

This content shows Simple View

Isoimmat tilat, joissa järjestetään tapahtumia Helsingissä

Helsingissä on yli 1000 erilaisille tapahtumille soveltuvaa tilaa. Valikoima on valtava, sillä tiloja riittää pienistä suuriin. Perinteisimpiä konferenssitiloja Suomessa edustavat Finlandia-talo, Messukeskus, Hartwall Arena ja Kaapelitehdas, mutta myös uusia haastajia nousee säännöllisin väliajoin näiden klassikoiden rinnalle.

Finlandia-talo hurmaa kauneudellaan

Maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon suunnittelema Finlandia-talo on nähtävyys jo itsessään. Sen arkkitehtuuri on ainutlaatuinen ja vertaansa vailla. Finlandia-talo sijaitsee Töölönlahden rannassa, aivan Helsingin keskustassa. Kuuluisa arkkitehti suunnitteli tämän monumentaalisen rakennuksen vuonna 1962, ja se valmistui vuonna 1971.

Finlandia-talon kongressisiipi suunniteltiin vuonna 1970, ja se valmistui jo vuonna 1975. Kongressisiipi on pinta-alaltaan 4 682 neliömetriä, ja kokous- ja kongressitiloja siivestä löytyy seuraavasti:

  • Isot kongressisalit A ja B. Näissä on yhteensä 450 pöytäpaikkaa ja 900 paikkaa tuoliriveissä.
  • Kongressitilojen lisäksi siivessä on 11 kokoushuonetta ja lämpiö.
  • Vuonna 1962 valmistuneessa osassa Finlandia-taloa sijaitsee Finlandia-sali, joka on Suomen suurin ja tunnetuin konserttisali.
  • Talossa on myös ravintola, johon mahtuu 380 ruokailijaa.

Finlandia-talo on toiminut tärkeiden konferenssien tapahtumapaikkana vuosien varrella. Yksi suurimmista ja Suomen historian merkittävimmistä konferensseista lienee vuonna 1975 järjestetty Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssi (ETYK). Etykin huippukokous järjestettiin Finlandia-talon samana vuonna valmistuneessa kongressisiivessä heinä- ja elokuun vaihteessa.

Urho Kekkosen johtamalle Suomelle tapahtuma oli merkittävä kansainvälinen tapahtuma, sillä kokoukseen osallistui lähes kaikki Euroopan valtiot, Yhdysvallat ja Kanada. Näistä 35 maasta Finlandia-talon käytävillä astelivat valtioiden päämiehet, muun muassa Neuvostoliiton johtaja Leonid Breznev ja Ruotsin pääministeri Olof Palme.

Tänä vuonna Finlandia-talossa järjestetään muun muassa World Circular Economy Forum 2017. Tapahtumapaikkana tämä uskomaton rakennus on elämyksellinen. Kongressimatkailijalle talo tarjoaa Suomen historian siipien havinaa ja monitasoisen tapahtumaelämyksen.

Finlandia-talo on myös näyttämönä useille suomalaisten osakeyhtiöiden yhtiökokouksille, joten suomalaiset osakkeenomistajat pääsevät niin ikään vaikuttamaan tässä merkittävässä paikassa.

Messukeskus on hyvien liikenneyhteyksien varrella

Suosituimpiin tapahtumapaikkoihin Helsingissä kuuluu myös Messukeskus. Messukeskus on Suomen suurin messu-, kokous- ja kongressikeskus, joka sijaitsee Itä-Pasilassa helppojen kulkuyhteyksien päässä. Muualta Suomesta junalla tapahtumaan matkaavan ei tarvitse kuin nousta junasta Pasilan rautatieasemalla, ja hän on välittömästi Messukeskuksen läheisyydessä. Helsingin keskustan suunnasta taas pääsee nopeasti paikallisjunilla vain 5 minuutissa.

Rakennus valmistui vuonna 1975. Siellä järjestetään vuosittain satoja messuja ja noin 1500 kokousta tai kongressia. Messukeskus on itsessään yksi suurimmista tapahtumanjärjestäjistä Suomessa, ja se vuokraa tilojaan myös muille tapahtumanjärjestäjille. Vuosittaiset osallistujamäärät ovat todella korkeat, sillä noin 10 000 yritystä osallistuu vuosittain messuille tai tapahtumiin. Kävijöitä tapahtumissa lasketaan olevan yli miljoona.

Tilat ovatkin hulppeat, sillä rakennuksen kokonaispinta-ala on noin 272 000 m2. Tähän pinta-alaan sisältyy 7 näyttelyhallia sekä 40 erikokoista kokoustilaa. Lisäksi Messukeskuksessa on yli 20 kahvilaa ja ravintolaa sekä hotelli. Se onkin todellinen kongressimatkailijan ihannekohde, jos haluaa saada mahdollisimman monipuolisesti palveluja yhden katon alta.

Messukeskus on tuttu paikka myös monille kansainvälisille sijoittajille, sillä suuret suomalaiset osakeyhtiöt järjestävät yhtiökokouksiaan siellä. Paikka on tarpeeksi suuri kapasiteetiltaan, sillä esimerkiksi verkkoyhtiö Nokialla tai metsäjätti UPM Kymmenellä on niin valtava määrä osakkeenomistajia, että heitä voisi olla vaikea saada mahtumaan pienemmille areenoille. Pasilassa onkin siis tehty merkittäviä määriä päätöksiä Suomen kansantalouden kannalta. Monet yhtiökokoukset talletetaan niin ikään digitaaliseen muotoon, joten se on tuttu paikka monille myös verkon välityksellä.

Hartwall Arena on urheilun näyttämö

Edellä mainituista jossain määrin poikkeava tapahtumapaikka on Hartwall Arena, joka on alun perin Harry Harkimon ideoima ja Suomen suurimmaksi mainittu monitoimihalli. Rakennus valmistui vuonna 1997, ja se on Keski-Pasilassa hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Alun perin Hartwall Areenana tunnettu paikka sai nimensä juomavalmistaja Hartwallilta, joka on toiminut hallin nimisponsorina alusta lähtien. Nimi muuttui Hartwall Arenaksi vuonna 2014, kun hallin omistuksessa tapahtui muutoksia Harry Harkimon myydessä osan omistuksestaan.

Jääkiekkoyleisö tuntee Hartwall Arenan ensisijaisesti Jokerien kotihallina, mutta siellä järjestetään myös tunnettujen ulkomaisten esiintyjien konsertteja, oopperoita ja tanssiesityksiä. Se on ollut myös useasti kansainvälisten tapahtumien näyttömänä. Hartwall Arenalla järjestettiin muun muassa vuonna 2007 Eurovision-laulukilpailut eli Euroviisut, kun taas vuosina 2012 ja 2013 siellä nähtiin jääkiekon maailmanmestaruuskisat.

Kaapelitehdas on Suomen suurin kulttuurikeskus

Kaapelitehdas on nimensä mukaisesti entinen kaapelitehdas. Tämä historiallinen tehdasrakennus toimii nykyisin kulttuuritapahtumien keskiönä Helsingissä. Kaapelitehdas sijaitsee Salmisaaressa, ja sen suunnitteli Wäinö Gustav Palmqvist Suomen Kaapelitehdas Oy:lle. Tehdas rakennettiin kolmessa vaiheessa vuosien 1939–1954 välillä, ja se oli valmistuessaan Suomen suurin rakennus. Kaapeleita tehtaassa tehtiin aina vuoteen 1987 asti.

Nykyisin Kaapelitehdas on Suomen suurin kulttuurikeskus. Sen tiloissa on kolme museota, 13 taidegalleriaa, kolme radiokanavaa, tanssiteattereita, kuvataiteilijoita, bändejä, yhdistyksiä ja yrityksiä. Tiloja voi vuokrata lyhytaikaisesti, ja niissä järjestetään vuosittain lukuisia konsertteja, näyttelyitä, messuja ja festivaaleja. Kaapelitehtaalta löytyy lattiapinta-alaa noin 53 000 neliömetriä.. Sen viittä suurinta hallia vuokrataan vuorokausi kerrallaan erilaisten kulttuurituotantojen näyttämöiksi.





Privacy Policy

top

Privacy Policy