Helsinkiconference.net

This content shows Simple View

Majoitusvaihtoehtoja konferenssimatkoille

Helsinki tunnetaan turvallisena matkailukaupunkina, jossa kaikki on lähellä. Helsinkiin suuntautuville
konferenssimatkoille tai muille työmatkailijoille on mahdollisuus valita majoitusvaihtoehto monipuolisesta valikoimasta. Kaiken kaikkiaan Helsingissä on satoja majoituskohteita alkaen hostellimajoituksesta aina hulppeisiin luksushotelleihin.

Hotelleja Helsingissä on yhteensä 60 kappaletta, ja niiden vuodepaikkojen yhteenlaskettu määrä on yhteensä laskettuna noin 12 000 kappaletta. Hotelleista suurin osa sijaitsee alle kahden kilometrin päässä pääkaupungin vilkkaasta keskustasta. Kansainvälinen hotelliluokitus ei ole käytössä Suomessa, mikä aiheuttaa hieman haasteita hotellien laadun arvioimisessa, mutta Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimiston laatima suuntaa antava hotelliluokitus helpottaa hotellin valinnassa.

Konferenssimatkailijalle on tarjolla monipuolisesti vaihtoehtoja. Matkailijalle on tarjolla perinteistä hotellimajoitusta, hostellimajoitusta niin ympäristöystävällistä kuin erityisen edullisesta asumista ja
kotoisia huoneistohotelleja.

Hotellit Helsingissä

Suomalaiset hotellit ovat luotettavia ja niiden palvelutasosta voi saada viitteitä internetistä löytyvän
suuntaa antavan hotelliluokituksen perusteella. Pääsääntöisesti kaikkien hotellien majoitus aamiaisen
noutopöydästä, mutta luonnollisesti hotellit voivat tarjota puoli- ja täysihoitopalveluita, jotka sisältävät
eritasoisia ruokailupalveluita.

Suomalaisissa hotelleissa on usein ravintola- ja vastaanottopalveluiden lisäksi myös sauna- tai kylpyläpalveluita, kuntosalipalveluita tai esimerkiksi ohjattuja retkeily- ja matkaopaspalveluita. Erikoispiirteen suomalaisiin ketjuhotelleihin tuo Omenahotelli-ketju, joka tarjoaa ainoastaan välttämättömimmän palvelun eli huoneen. Oheispalveluiden varaaminen ja asiakaspalvelu tapahtuvat internetin välityksellä.

Mahdollisesti Suomen ja Helsingin kuuluisin, mutta myös historiallisesti erittäin merkittävä hotelli on
Helsinkiin vuonna 1931 valmistunut Hotelli Torni. Nykyään Hotelli Torni tunnetaan virallisella nimellä Solo Sokos Hotel Torni, mutta 13 kerroksista ja 69,5 metriä korkeaa tornia voi kuulla kutsuttavan myös Suomen ensimmäiseksi pilvenpiirtäjäksi.

Valitse majoitus sijainnin mukaan

Majoituksen kannalta on olennaista miettiä konferenssin sijainti. Yleisimpiä konferenssipaikkoja ovat mm. Pasilassa sijaitseva Messukeskus ja Töölössä sijaitseva Scandic Park Helsinki. Lisäksi Helsingin yliopistolla järjestettävät tieteelliset symposiumit sijaitsevat pääasiassa keskustan kampuksilla Kaisaniemessä ja Kruununhaassa.

Messukeskuksen lähistöllä on lukuisia hotelleja, joista pääsee paikalle kävellen vain muutamassa minuutissa. Varausta tehdessä on hyvä olla liikkeellä hyvissä ajoin, sillä huoneet täyttyvät nopeasti.

Keskustassa kokoustavalla on hieman enemmän vaihtoehtoja, sillä suuria hotelleja on paljon. Matkailun positiivinen vire on vaikuttanut myös siihen, että lisää moderneja majoituspaikkoja rakennetaan jatkuvasti. Tällä tavalla välttyy esimerkiksi ylimääräisiltä juna- ja bussimatkoilta, kun aikaa voi säästää valitsemalla lähialueella sijaitsevan majapaikan.

Ympäristöystävällinen majoitusvaihtoehto

Monet matkailijat, työ- ja kongressimatkailijat mukaan lukien, ovat nykyään aiempaa tietoisempia vihreistä arvoista ja pyrkivät ekologisiin valintoihin niin työ- kuin vapaa-ajan matkailussaan. Helsinkiin kongressimatkalle suuntaavan ja omasta hiilijalanjäljestään kiinnostuneen majoittujan on helppo rentoutua ja nauttia Helsingistä hyvällä omallatunnolla, kun hän valitsee Green Key -merkillä varustetun hotellin.

Green Key -merkki on tunnus sitoutumisesta vihreisiin arvoihin ja pyrkimyksestä keventää hotellin
ympäristökuormaa. Merkin haltija ei ainoastaan kerro haluavansa toimia ekologisesti, vaan yrittäjä myös sitoutuu seuraamaan ja raportoimaan tuloksia ennalta määritettyjen ympäristökriteerien mukaan.

Yhteensä Helsingissä on 31 ympäristöystävällistä hotellia, joista osassa on mahdollista jopa mitata oman vierailunsa hiilijalanjäljen.

Helsinkiläiset hostellit ovat edullinen, mutta turvallinen valinta

Yksi Helsingin ja suomalaisen yhteiskunnan eduista matkakohteena on turvallisuus. Tästä syystä myös
helsinkiläiset hostellit ovat edullisuudestaan huolimatta turvallinen vaihtoehto, mikäli etsit korkean laatu- ja palvelutason sijaan edullista ja hieman vaatimattomampaa majoituskohdetta.

Yleensä hostellit sisältävät ainoastaan vieraalle tarjottavan edullisen vuodepaikan, mutta joistakin niistä voit saada myös kevyitä ateriapalveluja. Hostellia majoituspaikaksi on hyvä huomioida, että usein suihku- ja saniteettitilat ovat hostelleissa yhteiskäytössä.

Huoneistohotelli on valintasi, jos etsit pidempiaikaista majoitusta

Pidemmälle työmatkalle Helsinkiin suuntaavaa majoittujaa palvelevat kodinomaiset huoneistohotellit, joita Helsingistä löytyy kattava valikoima erilaiset vaatimustasot huomioiden.

Majoittujan on syytä huomioida, että huoneistohotelleissa ei useinkaan ole hotelleista tuttuja oheispalveluja. Eräät helsinkiläiset huoneistohotellit tarjoavat kuitenkin esimerkiksi ateriapalveluita
yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Kansainvälisen trendin mukaan huoneistohotellit ovat kasvattaneet suosiotaan majoitusvaihtoehtona myös Helsingissä. Niissä on kotoisa ja mukava tunnelma, jossa voi rentoutua pitkän konferenssipäivän jälkeen.

Gay Friendly Helsinki -verkosto kerää yhteen LGBT-vieraita palvelevat toimijat

Suomen pääkaupunkina Helsinki on kuuluisa kulttuuristaan, arkkitehtuuristaan ja voit kohdata siellä runsaasti suomalaista muotoilua. Se tunnetaan yleisesti myös suvaitsevasta ja helposti lähestyttävästä ilmapiiristään, joka toivottaa kaikki vieraat tervetulleeksi kaupungin ystävällisten ihmisten pariin.

Gay Friendly Helsinki -verkosto on jo vuodesta 2009 alkaen koonnut yhteen helsinkiläisiä yrityksiä, jotka ovat sitoutuneet toiminnassaan tarjoamaan laadukkaita palveluita lesbo-, homo-, biseksuaali- sekä transsukupuolisille vieraille.

Varsinaisia Gay Friendly Helsinki -verkostoon kuuluvia hotelleja on Helsingissä tällä hetkellä
kymmenen kappaletta.

Airbnb tarjoaa uusia mahdollisuuksia

Airbnb tarjoaa majoituspaikkoja globaalisti yli 190 maassa. Helsingissä Airbnb-kohteita oli vuoden
2017 alussa yli 300 kappaletta, ja määrä kasvaa jatkuvasti. Se on joustava ja mielenkiintoinen vaihtoehto erityisesti henkilöille, jotka etsivät vaihtelua perinteiseen hotellimajoitukseen. Tällä tavalla on mahdollista saada persoonallisempaa näkökulmaa pääkaupungissa oleiluun.

Airbnb perustuu internetin yhteisöllisyyteen ja on turvallinen tapa matkustaa ja katsoa Helsinkiä
hieman erilaisin silmin. Sitä pidetään usein myös edullisempana vaihtoehtona esimerkiksi hotelleihin nähden.

Privacy Policy

top

Privacy Policy