Helsinkiconference.net

This content shows Simple View

Matkustusvaihtoehtoja konferenssimatkoille

Suomi on suuri maa, jossa matkustaminen voi viedä aikaa yllättävänkin paljon. Tähän pohjoiseen paikkaan konferenssimatkalle saapuvalle paras vinkki on olla kärsivällinen – varsinkin, jos on päättänyt matkustaa muulla tavalla kuin lentämällä.

Konferenssimatkailijoille tavallisimmat matkustustavat ovat lentäminen Helsinki-Vantaalle ja laivamatka pääkaupunkimme satamaan. Suomeen lennetään helposti lähes kaikista paikoista ympäri maailman. Suoria lentoja on valittavissa jopa meidän näkökulmastamme kaukaisimmista maistakin, mutta tavallisimmin Suomeen matkustetaan muutaman välilennon kautta.

Suomeen saapuessaan moni konferenssimatkailija yllättyy sekä lentokentän että sataman suhteellisesta läheisyydestä kaupunkiin nähden. Monien muiden maiden pääkaupungeissa nimittäin matka varsinkin lentokentältä keskustaan saattaa kestää useamman tunnin ruuhkista riippumatta. Jos päälle lisätään vielä ruuhka-aika, on matka tuskaisen pitkä.

Suomessa Helsingin keskustaan pääsee vajaassa puolessa tunnissa lentokenttäbussilla, kun taas taksilla välin taittaa vieläkin nopeammin. Uusin lisäys Helsinki-Vantaan liikennevalikoimaan on lentokenttäjuna, joka vie matkailijan n. 40 minuutissa suoraan Helsingin rautatieasemalle. Matkan varrella on lisäksi Pasilan asema, jossa sijaitsee konferensseista tuttu Messukeskus.

Laivamatkaan on tullut luksusta

Laivamatka Suomeen onnistuu helposti lähinaapureistamme Ruotsista ja Virosta, mutta se on mahdollista myös hitusen kauempaa Saksasta. Helsinki on loistavien yhteyksien päässä, joten matkanteko sujuu vaivatta.

Erityisesti Helsinki-Tallinna-välillä on panostettu entistäkin miellyttävämpään matkustamiseen, sillä matkustajamäärät ovat nousseet merkittävästi. Kalustoa on uusittu huomattavasti viimeisten vuosien aikana, ja erityisesti Tallink Siljan valikoimassa on todella paljon uusia laivoja, joissa on erikseen mahdollista matkustaa rauhallisessa business-luokassa. Jos osallistuja tulee Baltian suunnasta, pääsee hän nopeimmillaan Helsinkiin ainoastaan 2 tunnissa. Laivoja lähtee todella usein, joten itselleen voi valita aikataulullisesti kaikkein mieluisimman vaihtoehdon.

Laivalla pääsee vaivattomasti myös Tukholmasta Helsinkiin. Nämä risteilyalukset tarjoavat runsaasti viihdettä ja elämyksiä, joten matka taittuu mukavasti. Tällä välillä ei ole aikataulullisesti paljoakaan valinnanvaraa, sillä alukset lähtevät ainoastaan iltaisin Ruotsista ja ovat perillä pääkaupungissamme seuraavana aamuna.

Tarkista aikataulut Helsingin ulkopuolelle matkustaessa

Suomessa matkustaessa selkeästi suosituin matkustustapa kiireiselle matkailijalle on lentäminen. Kiireinen konferenssimatkustaja siirtyy mukavasti ja nopeasti pääkaupungista haluamaansa kohteeseen esimerkiksi lomamatkalle. Lennolla on voi samalla nauttia mukavista tarjoiluista, ja matkaan ei kulu kuin tuokio. Matkailijoiden on kuitenkin syytä ottaa huomioon, että Suomen sisäinen lentoliikenne ei ulotu kaikkiin kaupunkeihin, mutta sitä ei ole varsinkaan pienemmille paikkakunnille.

Aikataulut on hyvä tarkistaa jo etukäteen, sillä erityisesti pienempiin kaupunkeihin joukkoliikenne lopettaa kulkemisen jo päivällä. Tällaisissa tilanteissa täytyykin ottaa paikallisesti liikennöivä taksi tai vaihtoehtoisesti yrittää kysyä kyytiä paikalliselta.

Hieman enemmän aikaa vievä, mutta mielenkiintoinen ja varsinkin kesäaikaan matkailijalle varmasti ilahduttava matkustustapa on junamatkailu. Rautatieverkostomme ulottuu laajemmalle kuin lentoliikenne ja on vaihtoehtona myös huomattavasti huokeampi. Junamatka sopii sellaiselle konferenssimatkailijalle, joka saapuu Suomeen hyvissä ajoin ennen konferenssin alkua eikä ole kiireinen poistumaan. Nykyaikaiset junat ovat miellyttäviä, ilmastoituja ja tilavia. Junamatkan valinnut konferenssimatkaaja voi rauhassa nauttia junassa ravintolavaunun tarjoiluista. Niistä löytyy perinteiseen suomalaiseen tapaan kahvia ja pullaa, mutta myös kunnollisia ruoka-annoksiakin ja jopa viiniä palan painikkeeksi.

Linja-autolla matkustaminen

Toinen hieman hitaampi, mutta yhtä lailla silmäniloa tarjoava tapa matkustaa on linja-autolla kulkeminen. Helsingin Kampissa sijaitsee suuri bussiterminaali, johon tulee päivittäin satoja vuoroja niin läheltä kuin kaukaa.

Linja-autolla matkailija pääsee pienimmistäkin paikoista pääkaupunkiin, ja hinnaltaan tämä matkustustapa on nykyisin ehkä kaikkein huokein. Konferenssiin saapuva kuitenkin arvostaa ennen kaikkea nopeutta, joten linja-autolla matkustamisen voi ajatella olevan pikemminkin pieni mielenvirkistys ennen raskasta konferenssia tai hieman erilainen tapa tutustua lähialueen maisemiin.

Linja-autoon hyppäävän matkailijan kannattaa muistaa ruokaileminen ennen matkaa. Vaikka linja-autoissa onkin nykyaikaiset mukavuudet Wi-Fi-yhteydestä siisteihin WC-tiloihin, ei linja-autoista vielä löydy kahvila- tai ravintolatarjoilua. Se onkin erittäin kätevää. Jos maisemat alkavat kyllästyttää, voi aina tehdä töitä tai surffata netissä, mutta linja-autoon kannattaa varata mukaan omat eväät.

Tutustumista Helsingin lähialueella sijaitseviin kohteisiin

Jos konferenssimatkailija yhdistää loman konferenssin päättymiseen, on Suomi todellinen nappivalinta myös erilaiseen matkailuun. Kovakuntoisimmat voivat esimerkiksi tehdä pidemmän konferenssin aikana virkistäviä matkoja lähialueilla sijaitseviin kaupunkeihin. Porvoo on sievä kaupunki, jonka polkemalla taittaa vaivattomasti parissa tunnissa. Se on ehdottomasti vierailun arvoinen, jos aikaa riittää enemmänkin.

Suomi on turvallinen ja rauhallinen maa vielä tänäkin päivänä ja tieliikenne suurimmaksi osaksi myös pyöräilijöille turvallinen. Mukavia pysähdyspaikkoja, matkailualueita ja mökkimajoituksia löytyy merkittyjen pyöräreittien varrelta, minkä ansioista matkailija voi myös yöpyä turvallisesti ja mukavasti.

Erikoishintoja internetistä

Suomen joukkoliikenteessä kilpailu on kiristynyt viimeisten vuosien aikana, joten tämä muutos näkyy myös hinnoissa. Edullisimmat löydöt löytyvät internetin kautta ostetuissa nettilipuissa, joissa hinta voi olla huomattavasti alempi kuin samana päivänä ostetut. Nämä kampanjat koskevat niin juna- kuin bussilippujakin.

Jos haluaa säästää rahaa, kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä. Useita kuukausia etukäteen ostetut liput voivat olla vain muutamia euroja, joten tällainen säästö näkyy merkittävästi lompakossa.

Privacy Policy

top

Privacy Policy