Helsinkiconference.net

This content shows Simple View

Seminaarit ja konferenssit verkossa

Ajatus verkossa pidettävästä seminaarista tai konferenssista voi alkuun tuntua vieraalta, mutta tällaisilla tapahtumilla on lukuisia hyviä puolia. Internetin välityksellä järjestetyt seminaarit ovat mitä mainioin tapa jakaa uusinta informaatiota suurellekin katsojamäärälle.

Verkkoseminaarien hyvä puoli on myös se, että niitä voidaan taltioida ja katsoa uudelleen jälkikäteen, kun itselleen parhaiten sopii. Tällaiset tallenteet ovat todella hyödyllisiä esimerkiksi koulutustapahtumissa, joissa yksityiskohdat eivät välttämättä jää juuri sillä hetkellä mieleen. Kertauksen avulla niitä voi läpikäydä yhä uudestaan, jotta oppimisprosessi etenee toivotulla tavalla.

Nettiseminaarit säästävät aikaa ja rahaa

Verkkoseminaarit ja -konferenssit ovat monen kiireisen ja rahoistaan tarkan työnantajan ja yksilön pelastus. Verkossa pidettävään seminaariin osallistumisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin paikan päälle mentävän vastaavan tapahtuman, kun osallistuminen ei vaadi suunnattomia ponnistuksia. Parhaimmillaan seminaariin tai konferenssiin voi osallistua esimerkiksi kotisohvalta tai työpaikan rauhallisesta neuvotteluhuoneesta.

Lisäksi tietyssä paikassa järjestettävään konferenssiin täytyy varata aikaa matkustamiseen, ja se on taas pois tehokkaasta työajasta. Internetissä järjestettävän seminaarin kanssa tällaista haastetta ei ole, sillä matka-aika säästyy.

Verkkoseminaarin avulla osallistuja säästää sekä aikaa että rahaa. Matkalle lähtevän on ajateltava matka-aikaa, matkakuluja, hotellikuluja ja muita mahdollisia kustannuksia. Verkossa osallistuminen ei katso paikkaa, ei vaadi hotellin varaamista ja joskus pitkää matkustamista kohteeseen. Riittää, että osallistuja napsauttaa osallistumislinkkiä ja seuraa tapahtumaa haluamassaan paikassa.

Osallistu haluamaasi tapahtumiin

Verkkoseminaarit mahdollistavat myös osallistumisen tapahtumiin, joihin ei muuten olisi välttämättä tullut lähdettyä. Esimerkiksi parin päivän mittainen konferenssi Kanadassa voi tuntua mielenkiintoiselta ajatukselta, mutta käytännössä matkaan menisi enemmän aikaa kuin itse tapahtuman osallistumiseen. Osallistuja pääseekin seuraamaan internetin välityksellä haluamaansa kansainvälistä seminaaria, jonne ei muuten olisi päässyt.

Vaihtoehtoisesti keli kotimaassa voi olla niin huono, ettei pankin pitämään sijoitustapahtumaan viitsi lähteä lumisateessa. Tällaisessa tapauksessa voi valita itselleen mukavan asennon ja seurata tapahtumaa tietokoneen välityksellä mutkattomasti.

Järjestäjän riski pienenee

Verkossa järjestettävä seminaari on myös järjestävän tahon kannalta erittäin edullinen, sillä konferenssitila asettaa järjestäjälle oman haasteensa. Seminaari- tai konferenssitilan löytäminen tai kustannukset voivat olla suuri haaste järjestäjälle, joten verkossa järjestetty seminaari antaa mahdollisuuden tavoittaa suuren yleisön ilman suuria tilakuluja. Tällä tavalla hän välttyy korkeilta kiinteiltä kustannuksilta, joten riski tapahtuman taloudellisen kannattavuuden näkökulmasta pienenee. Tämän säästyneen rahan voi siirtää joko yrityksen kassaan tai edullisempiin seminaarihintoihin.

Kynnys seminaarien järjestämiseen voi niin ikään vähentyä pienentyneiden kiinteiden kustannusten myötä. Järjestäjä kantaa yleensä täyden vastuun niin kuluista kuin menoista, joten vähäisellä osallistujamäärällä voi jäädä helposti tappiolle. Kiinteiden kustannusten vähentyessä tarjontaa voi olla entistäkin enemmän, joten ihmiset voivat tutustua haluamaansa aihealueeseen entistäkin syvemmin.

Mielenkiintoisia seminaareja

Verkko on pullollaan erilaisia seminaareja ja konferensseja. Tässä muutama tärppi mielenkiintoisiin ja hyödyllisiin verkkoseminaareihin:

  • Verohallinto järjestää säännöllisesti verkkoseminaareja verotuksen muutoksista yrittäjille, taloushallinnon ammattilaisille ja jopa maahanmuuttajia opastaville tahoille. Seminaareja on tarjolla jatkuvasti, ja ne ovat täysin ilmaisia. Nämä koulutukset ovat erittäin hyödyllisiä, sillä vastaavaa sisältöä ei ole helppo löytää muualta.
  • Eurooppalainen Ammatillisen Liikkuvuuden Portaali EURES järjestää verkkoseminaareja, joiden tavoitteena on auttaa työtekijöitä hakemaan tarkemmin työtä muista Euroopan maista. Näiden verkkoseminaarien tavoitteena on auttaa työnhakijoita laatimaan ansioluettelonsa ja työhakemuksensa niin, että se vakuuttaa kohdemaan työantajatahon.
  • Pankit järjestävät seminaareja, jotka koskevat niin niiden toimintaa kuin asiakkaita kiinnostavia aiheita. Verkkoseminaariin voi osallistua yleensä kyseisen pankin asiakas. Tarkempia tietoja löytää yksittäisten pankkien kotisivuilta.

Yliopisto-opetus digitalisoituu

Suomalaisten yliopistojen rahoitusta leikataan jatkuvasti, joten ne ovat etsineet itselleen jatkuvasti edullisempia toimintamalleja. Viimeisten vuosien aikana suomalaisten yliopistojen kurssitarjonta on siirtynyt yhä enemmän verkkoon sen sijaan, että opetusta järjestettäisiin tietyssä tilassa annettuun aikaan. Joustava opiskelu on yliopiston kannalta halvempaa, mutta se on myös opiskelijan kannalta erittäin hyödyllistä.

Verkkokurssit ja -seminaarit tarjoavatkin mahdollisen etäopiskeluun, joten itselleen kiinnostavia aihealueita voi valita kaukaisemmastakin oppilaitoksesta. Tällä tavalla myös esimerkiksi täysipäiväisesti työskentelevät henkilöt voivat avata päivän luennon haluamaansa aikaan ja katsoa sen esimerkiksi yöllä.

Näin etsit itsellesi sopivia seminaareja

Seminaaritarjontaa voi etsiä verkosta tarkoilla hakusanoilla, kun taas maksullisten seminaarien ostaminen käy helposti luottokortilla. Maksutapahtuman jälkeen osallistuja saa yleensä sähköpostiinsa kutsun seminaariin. Viesti sisältää linkin, jota napsauttamalla osallistuja pääsee osallistumaan seminaariin. Seminaareissa on tavallisesti chat-mahdollisuus, jonka ansiosta henkilö voi myös kommunikoida seminaarin vetäjän kanssa ja esittää kysymyksiä.

Ilmaisten ja yleishyödyllisten verkkoseminaarien lisäksi verkosta löytyy koko joukko erilaisia verkkoseminaareja ja -konferensseja eri aloilta. Verkkoseminaarien kirjo valtava, mutta myös jonkinlaisia trendejä on nähtävissä. Esimerkiksi hyvinvointiala on koko ajan kasvava toimiala ja se kiinnostaa monia. Sen takia hyvinvointiin, ravintoon ja henkiseen kasvuun liittyviä verkkoseminaareja löytyy runsain mitoin.

Privacy Policy

top

Privacy Policy