Helsinkiconference.net

This content shows Simple View

TOP 5 suosituimmat konferenssitapahtumat Suomessa

Viimeisimmissä kansainvälisissä vertailuissa Suomi ja etenkin Helsinki ovat sijoittuneet kongressipaikkoina erittäin hyvin. Helsingissä useat yhteistyötahot ovat rakentaneet tiiviiseen yhteistyöhön perustuvan mallin, jonka tulokset näkyvät menestyksenä eri tahojen valitessa paikkaa tapahtumalleen.

Suomessa järjestetään paljon kansainvälisiä konferensseja. Kotimaamme on tunnettu laadukkaasta tutkimuksesta ja tieteen harjoittamisesta, joten on luonnollista, että tieteellisiä symposiumeja järjestetään myös pääkaupungin ulkopuolella. Turku on erinomainen konferenssikaupunki, sillä sinne pääsee kulkemaan vaivattomasti laivalla, junalla tai lentokoneella. Lisäksi Joensuu on vakiinnuttanut paikkansa idässä, sillä siellä järjestetään paljon erityisesti biotalouden ja metsätalouden tieteellisiä seminaareja. Kaikkein suosituin paikka on edelleen Helsinki, joka pääkaupunkina houkuttaa niin kotimaisia kuin kansainvälisiä vieraita.

Miksi Helsinki on suosittu konferenssikaupunki?

Helsinki on tunnettu luotettavana ja turvallisena kaupunkina, jossa palvelu on korkeatasoista, ja liikenneyhteydet toimivat sujuvasti. Nykyään myös suomalainen yhteiskunta vakaana ja turvallisena ympäristönä on tekijä, joka houkuttelee yritys- ja asiantuntijatapahtumia Helsinkiin. Suomen pääkaupunki on houkutteleva kohde myös siksi, että etäisyydet ovat lyhyitä. Liikkuminen onkin todella helppoa, sillä taksimatkat kulkevat nopeasti, ja käveleminen onnistuu hyvin luonnonkauniissa kaupungissa.

Kilpailu, ja etenkin siinä menestyminen, ei ole aivan yhdentekevää. Jokaisen kongressi- ja tapahtumavieraan jättäessä Helsinkiin vierailunsa aikana miltei 1900 euroa rahaa, on helppo ymmärtää, miksi erilaiset tapahtumat ja konferenssit ovat himoittuja matkailutuotteita. Tämä raha menee suoraan paikallisille yrittäjille, jotka toimivat yhteistyössä vieraiden kanssa. Tällaisiin tahoihin kuuluvat mm. taksikuskit, hotellien omistajat ja ravintoloitsijat. Valtiokin hyötyy, sillä voitoista tilitetään osa Suomelle verotulojen muodossa.

Helsinkiläinen matkailuliiketoiminta onkin syystä tyytyväinen: Helsinki on noussut jopa esimerkiksi Lontoon ja Istanbulin edelle kansainvälisenä kongressikaupunkina, mikä on merkittävä suoritus. Seuraavassa listassa onkin tämän vuoden tärkeimmät konferenssitapahtumat, joihin odotetaan paljon vieraita ympäri maailmaa.

Vuoden 2017 viisi mielenkiintoisinta konferenssia

  1. Pohjoismaisen gynekologisen onkologian yhdistyksen (NSGO) vuosikokous (NSGO2017)

    Pohjoismaisen gynekologisen onkologian yhdistyksen vuosikokous järjestetään Helsingissä hotelli Kalastajatorpalla toukokuun 4.–5. päivä 2017. Tapahtuma on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille ja muille alan ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneita gynekologisten syöpien tutkimuksesta.

    Tapahtuman tieteellinen sisältö käsittelee tänä vuonna sarkoomia ja muita harvinaisempia kasvaimia sekä kirurgista harjoittelua. Paikalle odotetaan vieraita laajalti ympäri Pohjoismaita.

  2. FIG Working Week 2017

    Kansainvälisen maanmittausinsinöörien liiton (International Federation of Surveyors) vuotuinen konferenssi FIG Working Week järjestetään Helsingissä vuonna 2017. Tässä konferenssissa nähdään paljon kansainvälisen tason vieraita, jotka tulevat seuraamaan tätä mielenkiintoista tapahtumaa.

    FIG Working Week järjestetään 25.5.–2.6.2017 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumaan kokoontuu maanmittausinsinöörejä ympäri maailmaa luennoille, tekniikkakoulutukseen ja erilaisiin työryhmiin kehittämään taitojaan. Konferenssiin kuuluu myös vapaa-ajan toimintaa, ja se on yksi tärkeimmistä tapahtumista alan toimijoille. Viikon teemana on ”Surveying the world of tomorrow – From digitalisation to augmented reality” (suom. maanmittaus tulevaisuudessa – digitalisaatiosta lisättyyn todellisuuteen).

    Tapahtuman järjestäjinä toimivat FIG, Suomen maanmittausinsinöörien liitto, Maanmittausalan ammattikorkeakoulu- ja opistoteknisten liitto sekä Maanmittauslaitos.

    Avajaisseremonian pääpuhujana on Ed Parsons, Googlen geospatiaalisen teknologian kehittäjä, kuninkaallisen maantieteellisen seuran jäsen ja Lontoossa sijaitsevan University College of Londonin vieraileva professori.

  3. World Circular Economy Forum 2017

    Kesäkuun 5.–6. päivä järjestetään Helsingin Finlandia-talossa World Circular Economy Forum 2017. Tähän kiertotalouteen keskittyvään konferenssiin odotetaan 1200 osallistujaa, ja yksi tapahtuman pääpuhujista on Jyrki Katainen, joka on Euroopan komission varapuheenjohtaja.

    Kestävän kehityksen ja kiertotalouden keskeisten kysymysten käsittely tapahtuu 17 täysistunnon myötä, jotka järjestetään kahden päivän aikana. Täysistuntojen aiheita ovat muun muassa biopohjainen kiertotalous, kiertotalouden arvoketjujen suunnittelu ja kiertotalouden brändääminen kuluttajatasolle. Konferenssin järjestäjinä toimivat muun muassa Sitra, Ympäristöministeriö, Työ- ja elinkeinoministeriö sekä Ulkoministeriö.

  4. Euroopan allergisen ja kliinisen immunologian akatemian kongressi (European Academy of Allergy and Clinical Immunology Congress EAACI)

    Euroopan allergisen ja kliinisen immunologian akatemia järjestää vuosittaisen kongressinsa vuonna 2017 Messukeskuksessa Helsingissä. Konferenssin ajankohta on 17.–21. kesäkuuta. Kyseessä on akatemian merkittävin tapahtuma, ja sen odotetaan olevan vuoden 2017 suurin allergian ja kliinisen immunologian kansainvälinen tapahtuma. Tapahtuma on myös suurin Suomessa järjestetty tapahtuma.

    EAACI-konferenssiin osallistuu vuosittain tuhansia osallistujia ympäri maailmaa, ja tänä vuonna Suomeen odotetaan lähes 8 000 osallistujaa. Suomen ja Helsingin valtteina pidetään huippuosaamistamme ja tutkimuksen korkeaa tasoa monilla eri tieteen aloilla.
    Konferenssissa käsitellään laajasti ja kattavasti allergiaa ja kliinistä immunologiaa uusimpien tutkimustulosten valossa. Alan ammattilaiset pääsevät jakamaan kokemuksiaan uusimmista alan edistysaskeleista.

  5. Seitsemäs maailmanlaajuinen glaukoomakongressi, WGC2017

    Kolmas merkittävä lääketieteellinen kongressi on 7th World Glaucoma Congress. WGC2017 järjestetään Helsingissä kesäkuussa 2017. Tapahtumasta odotetaan lähes EAACI-kongressin suuruista tapahtumaa, joten se on todella suuren mittaluokan tilaisuus. Tapahtumaan arvioidaan osallistuvan lähes 5 000 ammattilaista. WGC2017-tapahtuman järjestää Suomen Glaukoomayhdistys ry.





Privacy Policy

top

Privacy Policy